Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU


Al-Fikr goes for a blogwalking and come across this header several time....
First I thought, who is he? Is he somekind of superhero or something? Or maybe a guy that is so generous and willing to help someone?
So open r blog dia, rupanya abang Ben nie nak bantu bloggers baru, dan berkongsi blog yang best....

Jadi dengan semangat yang ada Al-Fikr pun join r, so....

Terima kasih sebab melawat Once upon the Rainy Day. Blog yang dipenuhi bahan2 rawak, gambar unik+rawak, cerita2 rawak.Jadi selamat datang....


BACA LAGI- JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU

Apabila GOOGLE 'berkata-kata'

Bagaimana Google berkata-kata?





lebih kurang macam nie r....

BACA LAGI- Apabila GOOGLE 'berkata-kata'

Random Snap: Jambu Air


Selalu sangat kalau Al-Fikr tunjuk gambar yang cantik2, gambar tu bukan hasil karya (?) Al-Fikr sendiri. So kali nie kita tengok gambar yang Al-Fikr tangkap sendiri. Gambar buah jambu air yang belum dipetik dan nampak sangat merah ini ditangkap dengan kamera Nikon D3100 pinjam dari orang. Gambar tak nampak dramatik, pasal bukan pro yang shoot.

BACA LAGI- Random Snap: Jambu Air

The View



Oooo....Very nice picture. 
View pokok2 yang ada frost layer kat atas daun+pokok2 time musim luruh.
To top it up, depan tasik dengan reflection. Silau mata tengok view nie....
Tapi nie, gambar dari Jepun, bukan Malaysia

Gambar ihsanBING

BACA LAGI- The View

-Doa-

 
Ya ALLAH, Ku mohon rezeki dari langit Kau turunkan, rezeki dari bumi Kau keluarkan, rezeki yang jauh Kau dekatkan, rezeki payah Kau permudahkan
 
BACA LAGI- -Doa-

Saya manusia je pun


Saya manusia....
Banyak buat silap, suka buat salah, malas, tak suka tanggungjawap dan macam2 lagi.
Tapi, saya sentiasa membaiki diri dari hari ke hari.
Janganlah fikir saya nak terus-terusan jadi yang jahat, kotor.
Saya nak juga jadi yang baik, cantik.

Kalau saya tersalah, betulkan saya.
Kalau saya terlupa, ingatkan saya.
Sebab saya manusia....
Tak akan saya jadi sempurna 100%



BACA LAGI- Saya manusia je pun

Mood Swing....


Bangun pagi, ambik towel, pergi mandi....
Habis mandi, buka lappy, browsing awal2 pagi.... (nyanyi ikut lagu famous yang tak tau tajuk ori die)

Hahahaha....Dah seminggu tak blogging.
Nie bangun awal pagi nak paergi keje, amik masa jap nak update blog nie....

Oooo....Mood swing....Mood swing....Saya berada dalam keadaan yang memungkinkan mood saya berubah macam cuaca. Berada di  keadaan yang tak berapa elok untuk mental.
Saya sangat tension sekarang nie............... (tiba2 tak tau nk tulis apa lagi.....)

 
BACA LAGI- Mood Swing....

The Social Network


The Social Network

Cerita nie adalah sangat best.... Cerita pasal Mark Zuckerberg, founder Facebook. Cerita pasal mula2 Facebook muncul dalam dunia nie. Cerita pasal jatuh, duduk, baring, bangun Mark Zuckerberg.

Serius best cerita nie....Tak tau nak cakap pe lagi, korang kena tengok dulu baru boleh feeling2....

I am CEO bitch



BACA LAGI- The Social Network

Kasut Baru saya


 Saya ada kasut baru.... Kasut skate jenama DC color Hitam Putih.
Oooo....Suka, suka, suka....




BACA LAGI- Kasut Baru saya

Banglo Untuk Dilelong



Sesapa yang nak merasa ada banglo bleh r try telefon. Harga tak mahal pun 1.5 k jer. Yang dah kerja boleh beli, yang belajar dengan duit PTPTN ke, biasiswa ke pun boleh beli. 1.5 k je. Dekat SS 16 PJ....

BACA LAGI- Banglo Untuk Dilelong
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts