Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Domo-kun, kenapa kamu popular?

Domo-kun....
Siapa tak kenal Domo-kun boleh angkat tangan. Takpe, tak payah malu2 kucing, segan2 hamster....No judgement intended. Tak kenal takpe.
Tapi kalo korang pernah nampak plush toy segi 4 cam  Spongebob, warna coklat, mulut merah, gigi tajam cam gergaji dan mata hitam, sure korang kenal.
Makhluk itulah Domo-kun....

Hello there

Domo-kun yang menjadi kegilaan peminat barangan ganas-ganas-cute.
Domo-kun yang menjadi hiasan dalam kereta.
Domo-kun yang menjadi corak atas baju.
Domo-kun plush toy yang ada dekat atas katil.

Asalnya Domo-kun adalah maskot kepada stesen TV NHK di Jepun. Nama Domo itu lak berasal dari sapaan bahasa Jepun yang bermaksud (lebih kurang) "Hai, apa khabar". Dari maskot yang biasa2, Domo-kun dijadikan siri kartun Stop Motion dibawah arahan Tsuneo Goda. Dah alang2 popular camtu, kenapa tak bawa status popular tu ke cult pula? So macam merchandise Domo-kun mula dipasarkan di Jepun dan worldwide....


Tarian Gelek - Gelak dengan Domo-kun
 
Arrgghh!!Makan Budak!!Silap, makan kucing!!
Print me on shirt, how am I supposed to walk?
They chop my hands, my legs, drill my head and hollow me inside to make a case for their iphone....




BACA LAGI- Domo-kun, kenapa kamu popular?

Ana Raffali - Dan Ku Biarkan Kau Terlepas



Lagu yang membuatkan Al-Fikr teringat akan seseorang dari masa lepas....
By the way lagu nie memang best. 
Way to go Ana Raffali



BACA LAGI- Ana Raffali - Dan Ku Biarkan Kau Terlepas

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu





Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku....




BACA LAGI- Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

The Vampire Diaries - Teaser



scene yang-seriously-cantik


Buat tatapan peminat Vampire Diaries....
Few screen shot from the latest episode.
Kt US baru tayang.  Cari download link xjumpe lagi.
Tapi yang pasti ia semakin best....

Elijah & Katherine

Klaus, Oldest Vampire Ever....

 Alaric & Damon....

Elena, until end of time....I....Will protect you. Promise.

p/s: Tyler Lockwood-Werewolf
balik Mystic Fall dalam episod nie.

BACA LAGI- The Vampire Diaries - Teaser

Memulakan (Bicara) Penutup


Assalamualaikum....

Memulakan bicara hari ini, ialah ungkapan maaf kepada dunia.
Semoga maaf itu dibalas dan kesalahan dan dosa itu dilupakan dan tidak diulangi.

Ia disusuli pula dengan ucapan salam sejahtera ke atas kalian. Moga perjalanan kalian senang dan sentiasa dipermudahkan. Tiada ranjau berbisa malah lumpur dosa yang menguji kalian habis-habisan.

Dan akhir kata, marilah kita memanjat syukur kepada ALLAH untuk segala yang kita ada dan lalui. Moga kita tidak dijauhi dari rahmat dan keampunan ALLAH.... Amin.




BACA LAGI- Memulakan (Bicara) Penutup

PTPTN ooo PTPTN


Rasanya sudah banyak yang kubayar kepada kamu
Tapi kenapa ku lihat kamu seperti dahulu?
Kenapa kamu tidak banyak berubah?
Katakan kepadaku....
Jelaskan kepadaku....
Agar aku mengerti 
Aturan dan syarat2 permainanmu ini....

penyata terkini pinjaman PTPTN Al-Fikr


BACA LAGI- PTPTN ooo PTPTN

Obsession....It is something to be reckoned with


Tajuk entry yg melampau....Hahahaha....
Tapi memang nak cakap pasal obsession pun. Al-Fikr's Obsession.

Baru2 nie sangat obses membaca 2 buku dibawah

House of Night #8: Awakened

Vampire Diaries

Dan juga tengah menonton cerita yang ini


Anime Shiki

Hahahaha....Agak2 sewel disitu. Kalau ada yang pandia, sensitif dan peka, mesti korang perasan persamaan bahan yang terpapar. 1 persamaan yang nyata. 1 jer, tak lebih.....

Dan sedang baca komik ini juga, Just ini jer, yang berlainan dari 3 kat atas....

Hitman Reborn!

Even REBORN! lain, tapi Al-Fikr still suka dengan citer die.....
Well Bub-bye for now....


p/s: kalo ada yang teka tepat persamaan itu, 
boleh komen dan berikan jawapan. 
Ada masa maybe ada entry special tuk korang.
Just a-big-MAYBE....

BACA LAGI- Obsession....It is something to be reckoned with

You Should Smile


Oooo....Mulakanlah hari kamu dengan senyuman.
Even tak mahu senyum meleret, tapi hiasi wajah itu dengan senyuman....
Biar teruja orang memandang, tiada kata2 huduh keluar (kalau still ada tu, no comment) dari mulut orang....

Senyum itu lebih mudah dari bermuram durja dan marah....
Ia mudah, dan ia sedekah....
Jadi senyumlah....




p/s: By the way, gambar ihsan dari bing
And, anjing laut tu, xsemestinya senyum time gambar diambil.
Maybe miraculous time frame setting.

BACA LAGI- You Should Smile

Exists : Siapa Selain Aku




No motive....

Cuma baru2 nie sangat suka lagu nie....

BACA LAGI- Exists : Siapa Selain Aku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts