Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

I BING-ed everything....

Saya guna BING sebagai primary serch engine.
BING banyak beza dgn Google,yg nmpk jelas adalah interface die.

Interface BING
 siap ada gambar background lagi

Interface Google.
Kekadang, nama goole tu ada gambar gak

Tngok je r....Best lg pakai BING, sebab dpt tngok snap photo dr serata dunia. Segala event ada. Segala tempat ada. Segala makhluk ada. Cara pakai pun senang. Kalau try taip pe2, dia da kuar phrases yang lebih kurang sama + memudahkan kita cari mengikut citarasa sendri.... 

Kat atas n saya try search Vampire Diaries. Dia siap bagi lg related searches untuk semua benda yang berkaitan dengan Vampire Diaries. Senang cite, saya prefer BING dr Google....
BACA LAGI- I BING-ed everything....

About the Tales - 3


Ditulis ketika hujan mulai turun. Tak tau pe sebenar nak gambarkan, so tulis dan tulis. Akhirnya dapat r Hujan di Laman. Dimulai dengan rintik2 gerimis, yang turun menimpa bumi, tp x membasahi bumi. Lama kelamaan, hujan mulai lebat. + lg angin bertiup. Suasana manusia ketika hujan juga cuba digarap. Dan hasilnya agak best (bagi aku). Aku tutup Hujan di Laman dgn peringatan tentang sesuatu yang terbatas. Moga mesej itu sampai.....


Apakah ALIEN? Ya....Makhluk asing. Aku tulis ALIEN dengan pendapat yang manusia ini adalah makhluk asing. Mereka adalah ALIEN kepada manusia lain yang xpernah mereka kenal....Mereka juga adalah ALIEN kepada mereka yang xmemahami mereka. ALIEN ini mencari ruang untuk merapatkan jurang perhubungan,dengan berkenalan. Ia juga menjadi medium kepad mereka untuk terus maju dan mencari ruang yang sesuai dengan mereka. ALIEN, perhubungan antara 2 manusia yang asing....
BACA LAGI- About the Tales - 3

Siapa Tahu? - 3rd Peak


"Haaah! Pe yg single2 n?"
Salman muncul tiba2. "Man! Tak de pe r....Duduk r!" Badrul menarik kerusi disebelahnya, bangun dari duduknya dan membarikan tempat duduknya kepada Salman. Safura hanya tersenyum menyapa Salman.
"Safura, jgn layan sangat Bad nie. Dia mana pernah serius buat apa2! Main game jer yang dia serius!" Salman duduk disebelah Badrul. Badrul hanya tersengih mendengar kata2 Salman.
"Safura pun fikir camtu gak. Dari tadi kata nk study, tp buku dia biar terbuka jer, bacanya tidak" Safura melirikkan senyum apabila melihat Badrul menarik buku2 yang tebuka dihadapannya. 

Selang 45 minit kemudian

Safura mula mengemas buku dan fail kepunyaanya. "Nak pergi kelas?" tanya Salman
"Ha'ah, ada kelas." Safura bangun dari duduknya "Bad, nie untuk Bad. Kalau ada rezeki kita jumpa lagi." Safura menghulurkan sekeping kertas kepada Badrul. Dia berpaling dan berlalu pergi. Badrul memegang erat kertas pemberian Safura. Perlahan dia membuka lipatan kertas itu dan membaca apa yang tertulis diatasnya:

Safura single lagi.
BTW, Bad nampak cute hari nie.... <3
Safura  01*-3***9**

"Weh, Safura datang sorang jer? Farhani mana?" Salman bertanya. Dia tidak berpaling dari menatap skrin laptopnya.
"Hani ada kelas" Badrul menjawap selamba."Man, ko tau x yg Hani tu ex-dip?" giliran Badrul pula bertanya. 
"Tau, dia ada Diploma Perhutanan. Aku ada tanya dia hari tu. Ko jer yang segan2 nak bercakap hari tu." Salman merujuk kepada pertemuan mereka di pantai tempoh hari.
Badrul hanya mengangguk. Mereka berdua diam, meneruskan kerja masing2.

Brrrrttttt.....Brrrrtttt....
Bunyi getaran telefon bimbit mematikan suasana sunyi diantara mereka berdua.
Badrul mencapai telefon bimbitnya, dan melihat SMS yg masuk.
"Haaah, free pun dia. Berjanggut aku tunggu makhluk nie. Man aku gerak bawah dulu. Jumpa Mira."
"Ok"
****
Di tingkat 1 perpustakaan

Mira Atirah, rakan 1 course dengan Badrul sedang duduk2 didepan sebuah PC diruang digital library. Dia sedang menunggu Badrul untuk menyiapkan assignment bersama. Mira, merupakan seorang gadis yang manis, dengan potongan rambut pendek paras bahu, tidak terlalu tinggi dan berisi, agak pandai dikalangan rakan-rakannya, memang mesra dengan Badrul. Mereka sama berasal dari Melaka. Mira, melemparkan pandangan keluar dinding kaca perpusatakaan, menikmati permandangan laut.
"Ehem! Mira tengok pe tu?"
Mira berpaling dan mendapati Bad sudah menarik kerusi dan duduk disebelahnya.
"View kat sini memang cantikkan. Dah jadi student tahun 2 pun, still xjemu tangok view nie...."
"Emm....Dah r, Bad. Jom settlekan kerja kita nie."
"OK!"

To be continued

BACA LAGI- Siapa Tahu? - 3rd Peak

100th post....Yaaayyy!!!!

Blog post yg ke-100
Yaayyyyy....
Try to recap balik pe yg ada dlm 100 nie
Mumbling2 aku bersepah-sepah....
Short stories rekaan (modified sendiri) ada 7-8 jer....
Video2 + lagu2 ada banyak gak....
Gambar tuk kempen pelik2 ada < 10....

Kira ok gak tuk 100 post terawal....

Tapi apa2 hal pun 1st milestone dh lepas....  XD
BACA LAGI- 100th post....Yaaayyy!!!!

Alien

Kita berjalan
Meneroka ruangan baru
Didalam ruangan tertutup
Kita bertemu
Tapi tak kenal
Kita berbicara
Tapi tak faham

Kita adalah ALIEN
Di dalam ruangan tertutup ini
Membolosi halangan
Untuk saling mengenali
Membuang gelaran ALIEN
Agar kita boleh saling memahami

Tapi ALIEN tetap ALIEN
Bila bergerak ke ruangan baru
Salam perkenalan tetap terucapkan
Apabila bertemu ALIEN baru
BACA LAGI- Alien

Siapa tahu? - 2nd Peak


Beberapa hari kemudian
Di perpustakaan

Bad berseorangan di meja belakang perpustakaan. Meja yang bertentangan dengan dinding cermin  yang berhadapan dengan laut yang terbentang luas. Bad melontarkan pandangan ke laut, hilang fokus asal dia ke perpustakaan; mentelaah pelajaran. Buku2 dibiarkan terbuka dan bersepahan di atas meja.Laptop pinjam dari Salman dibiarkan terbuka.
"Fuuuu...." keluhan terluah dari mulutnya. Mukanya tampak kusut.
"Man ni lambat r...."

Dia bangun dan mula berjalan2 didalam perpustakaan. Hari ini, perpustakaan agak lengang. Tidak ramai pelajar yang mengunjungi perpustakaan diwaktu begini. Almaklum, awal semester. Kalau dah dekat nak exam nanti penuhlah perpustakaan ni. 
Ketika berjalan itu, Bad terlihat Safura - berseorangan - sedang mencari2 buku disalah sebuah rak buku. Dia bergerak menghampiri Safura.

"Assalamua'laikum...." Bad memberi salam.
Safura berpaling, "Waa'laikumsalam.....". Safura cuba senyum apabila matanya bertentang dengan mata Badrul.

"Safura pe khabar? Sorang jer? Hani mana?" melihatkan Safura agak gugup, Bad membuka bicara.
"Badrul. Saya sorang jer. Hani ada kelas."
"Oooo....Ok. Saya sorang gak ni. Man hilang tah ke mana. Ni tengah cari buku per?"
"Buku pasal genetic....Haaa ada pun"
"Besar buku tu, biar saya ambilkan...." Bad bergerak kedepan dan terus mencapai buku yang terletak di rak itu.

"Dapat dah. Safura, duduk mana? Boleh kita jalan sekali. Kalau takde tempat, jom r pg belakang sana. Bad punye buku ada sana. Laptop saya lagi."
"Boleh gak. Memang cadang nk duduk sana pun. View die cantik...."
*****
Salman berjalan perlahan sahaja. Fail dijadikan penghalang daripada terik matahari. Dia berharap Badrul dh ada di perpustakaan. Dia bukan jenis orang yang suka menunggu.
*****
"Oooo....Safura lepasan STPM. Kira kita nie sebaya r"
Badrul dan Safura berbual. Pertemuan di pantai tempoh hari agak singkat untuk berkenalan lebih dalam. Jadi, alang2 sudah ada peluang berbual kenapa tidak cuba berkenalan lebih rapat.
"Ye r. Kita bukan pandai macam die. Pg matrix."
"Pg Matrix jer.Bukan beza sangat pun."
Mereka berdua tertawa manja. Keceriaan jelas terpancar dimuka kedua mereka....
"Safura! Safura single lg?"

BACA LAGI- Siapa tahu? - 2nd Peak

Mistakes are lessons of wisdom

When you make a mistake, don't look back at it long. Take the reason of the thing into your mind and then look forward. Mistakes are lessons of wisdom. The past cannot be changed. The future is yet in your power
Quoting Hugh White
BACA LAGI- Mistakes are lessons of wisdom

People and Glasses

Kadang2 dengan memakai cermin mata, persepsi orang lain terhadap kita boleh berubah.

Tak percaya???
Tengok gambar bawah nie....

p/s: kepada yang x faham (kurang jelas tulisan):
Truck Driver / Dr. Professor
Hells Angel/ Fashion Designer
Easy /Hard
Butcher /Artist
BACA LAGI- People and Glasses

Hujan di laman

Rintik-rintik hujan
Mula turun di laman
Pasir kering menampakkan tompok basah
Rintikan hujan mula melebat
Angin bertiup, suasana diperhebat
Lari berlari insan mengelak basah
Suasana cerah mulai kelam
Ibarat senja menarik tirai malam
Hujan dilaman
Limpahan nikmat kurnia tuhan
Menjadi ingatan lupa si insan
Cerah sehari-hari ada batasan
Dunia ini bersempadan


BACA LAGI- Hujan di laman

Melda Ahmad - Kimia

Just listen to this song

BACA LAGI- Melda Ahmad - Kimia

Almost hit the 100 mark

Yaaaaayyyyyyyy....
Nmpk cam best je kan title atas tu....
Memang r best, blog ni dh nk smpai milestone die yg 1st....
Hit 100 post....
Fuahahah....Milestone, oooo....milestone....
So adakah ia dpt hit 100 post?
Kita nnatikan bila posting tu dh smpai bbtol kat no 100....
Fufufuu....
BACA LAGI- Almost hit the 100 mark

Sugar Love Cookies feat. Melda Ahmad - Kau dan Aku

Best lagu nie....





Aku takkan pernah.....
Melupakan perasaan....
Hatimu....

p/s: video 1st tu ada topup lagu lain skali.....so letak r 1 lagi  ^0^/
BACA LAGI- Sugar Love Cookies feat. Melda Ahmad - Kau dan Aku

Busy and Passion

3,4 hari nie sngt busy....
Smpai xde mse nk wat pe yg aku suka wat (means main game, baca novel and whatnot)
But no worries, aku masih disini
Masih sihat dan bertenaga (Syukur Alhamdulillah)

Dan skang ada 3 projek terbengkalai
1st - Short story: Siapa Tahu? - Peak 2 blum siap lg
2nd - Short Story: Memoirs masih tiada setting yg best dan fresh
3rd - Aku nk repair PC aku, still xdpt2 lg....  T.T

Well, ape-apehal pun aku still ada disini. Dan, itu bermaksud segala benda yg terbengkalai akn disiapkan juga

^0^ / YAAAAY
BACA LAGI- Busy and Passion

New hair cut

Current appearance....
Short Hair (almost bald)
BACA LAGI- New hair cut

Taylor Swift - Crazier




I never gone with the wind
Just let it flow
let it take me where it wants to go
till you open the door theres so much more
i never seen it before
i was tryin to fly
but i couldnt find wings
but you came along and you changed everything

you lift my feet off the ground you spin me around
you make me crazier crazier
feels like im falling
and i'm lost in your eyes
you make me crazier crazier crazier

i watched from a distance as you made life your own
every sky was your own kind of blue
and i wanted to know how that would feel
and you made it so real
you showed me something that i couldn't see
you opened my eyes and you made me believe

you lift my feet off the ground you spin me around
you make me crazier crazier
feels like im falling
and i'm lost in your eyes
you make me crazier crazier crazier

ohhhhh

Baby you showed me what living is for
i dont want to hide anymore orrrreee

you lift my feet off the ground you spin me around
you make me crazier crazier
feels like im falling
and i'm lost in your eyes
you make me crazier crazier crazier
crazier crazier
BACA LAGI- Taylor Swift - Crazier

I don't smoke

 
Smoke till death....
But what do I get in the end?


BACA LAGI- I don't smoke

Vampire Diaries - S1 DVD Box Set & S2 Premiere


Gambar atas adalah cover DVD/ Blu-Ray box set tuk Vampire Diaries S1.
Kepada yg sudah khatam S1, well ending die mmg menarik (spoiler: Katherine buat appearance kat ending S1, tp sbb muka dia sama cam Elena so xrase sngt r appearance die). Mesti semua nk tau kan sape yg dpt cinta sape. Well aku nk tngok Damon bunuh Katherine sendiri sebab, die dh menderita lama gila untuk tau yg Katherine xpenah peduli kat die (poor Damon). Sebab pe? Sebab die twisted r....fufufu.

Tapi xpe Premier S2 akan start 9 Sept. nie. So kita nantikan ia....


 The Salvatore brothers
Stefan (left) and Damon Salvatore
Stefan - Paul Wesley 
Damon - Ian Somerhalder 
BACA LAGI- Vampire Diaries - S1 DVD Box Set & S2 Premiere

Schuyler Fisk - Fall Apart Today

My favorite song now....
1st time dgr time tngok cite Life Unexpected



Life Unexpected main cast (from left)
Nate Bazille - Kristoffer Polaha
Lux Cassidy - Brittany Robertson
Cate Cassidy - Shiri Appleby
BACA LAGI- Schuyler Fisk - Fall Apart Today

I love GREEN, so keep the world GREEN



BACA LAGI- I love GREEN, so keep the world GREEN

Siapa tahu? - 1st Peak

Sekitar Ogos 2007

"Fuuu....Sejuk gak kat atas nie...."
"The beauty of sneak peek, my friend. Savour it."
"Ko tengok tu, bleh nmpk laut r dr sini....What a majestic sight!"
"Aku dh cakap, dr ko gi jogging kat pantai better ko jogging dlm kampus nie. Dh penat leh naik bngunan2 nie sume. Lg best...."

Badrul@Bad & Salman@Man kelihatan berdiri di atas bahagian bumbung bangunan Kompleks Kuliah. Satu kawasan yg kebiasaannya tiada sesiapa disitu. Tp pg ini mereka naik keatas bumbung selepas berjogging mengelilingi kampus. Mereka melempar pandangan ke arah laut yang berhadapan dengan bengunan itu. Bayu pg yg sejuk menyapa tubuh mereka.

"Ko rse Pak Guard kalo nmpk nie, die kejar kite x?"
" Watpe nk takot? Kata sprinter...."
"Xde r. Just tkot kena black list jer!"
"Xde mne black list tu de. Aku wat bnyk kli dh. Sorang2 jer. Ko r yg 1st aku bawa."
"I'm honored. Jom r turun. Kite gi jogging kat pantai. Aku ada nmpk 2,3 org awek jogging kt pntai."
"Okay..."

Mereka turun dan berlari-lari ank ke arah pagar yg menjadi sempadan kawasan kampus dan kawasan panta Kg. To' Jemba.

Di pantai.....
"Ko tengok tu. Btol r cakap ko....Ada awek jogging kat pantai."
"Ko awek laju r....Keje lain slow jer."

Man mengorak langkah kearah 2 orang gadis yg sedang melakukan rutin senaman ringan di pantai itu.

"Hai! Selamat pagi!"

Gadis yg bertudung biru, dan lebih tinggi dr rakannya menjawap spontan "Hai, Pagi! Jogging juga?"
"Ha'ah! Dr dlm kampus smpai r kat sini...."
"Sorang?" tanya rakan gadis tadi.
"Dgn kawan. Tu dia." Man mengunjuk Bad yg berdiri berhampiran pagar kampus.

"Awak 2 nie students 1st year ke?"
"Ha'ah! Kitorg 1st year course BioD."
"Oooh....BioD. Junior Hafiz r n. Saya Salman, panggil Man, 2nd year Maritim. Yg sana tu Badrul panggil Bad, die bdk Aquaculture."
"Ooo....Farhani. Yang ni kawan saya, Safura. Sori r die x bnyak cakap. Die pemalu sikit. Hehehe...."
Safura yg berdiri di sebelah Farhani menampar bahu rakannya dan mengumam sesuatu yg perlahan....

"Bad! Sini r. Watpe ko kat sane?" Man menjerit memanggl Bad.
" Die mmg cmtu. Nk kenal dgn org, tp malas bercakap. Tp kalo ada topik cakap dgn die, xtau r nk cari suis off die kat mne." Man ketawa sehabis die berkata-kata.....

BACA LAGI- Siapa tahu? - 1st Peak

I'm tired


Fuuuuu....I'm tired.

Bangun pg(jam0545) mandi2, pkai baju, siap makan trus pecut motor kat highway gi umah kawan aku.
Sejuk die mmg extreme....(Aku xsuke cuaca extreme; means cuaca sejuk2, panas2 just not me)
Nape  r aku nk pecut motor pepagi buta camtu?
Pasal hari ni (tadi) aku ada Interview kerja....
Wah bestnya nk pergi interview kerja (yg dh ke berapa kali tah?)
And surprisingly, as expected aku dapat post yg die tawarkan....YAAAY
Even bukan pe yg aku nk, at least aku akan ada pekerjaan dan akan berduit setiap bulan....

Tapi,
Aku penat r....(hari nie)
PENAT....
Aku merayau mencari arah sepanjang hari....
Habis interview aku berjalan2 mencari arah kat Kuala Lumpur....(cm gayat lak bunyi die. Aku bukan buta arah k just nk confirm-kan arah haluan aku nnt)
Turun naik tren, turun naik tangga, cross jalan....
FUUUU....Penat r....

But, 
Everything worh it....
Aku dapat kerja....
Aku dapat jln2 meliht alam....
And the highlight of the day....

The 'SAYANG' word finally slip from my mouth to her....
Well, rest assure, you're no longer an outsider from now....
You're important and will be important....

p/s: kenapa SAYANG? bukan CINTA? Try baca post aku sebelum nie....Fufufufu
BACA LAGI- I'm tired

Suka Sayang Cinta

menyukai, menyayangi dan mencintai? tak sama kan? kalau orang tu cakap dia suka kita, tak semestinya dia sayang dan cinta kita, kan? tapi kalau dia cakap dia cinta kita, maknanya dia sayang dan suka la eh? camtu? jom kita hayati each word of menyukai, menyayangi dan mencintai.. pendapat saya la..

Bila kamu menyukai seseorang, kamu akan rasa ingin memiliki untuk keegoan kamu sendiri.
Bila kamu menyayangi seseorang, kamu akan rasa ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk diriimu sendiri.
Bila kamu mencintai seseorang, kamu akan melakukan apa saja untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwa kamu.

Suka adalah pada saat dia menangis, kamu akan berkata, “sudahlah, jangan menangis
Sayang adalah pada saat dia menangis dan kamu akan menangis bersamanya.
Cinta adalah pada saat dia menangis, kamu akan membiarkannya menangis dipangkuan kamu sambil berkata, “mari kita selesaikan masalah ini bersama


Suka adalah saat kamu melihatnya, kamu akan berkata, “tampannya/cantiknya kamu”.
Sayang adalah saat kamu melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
Cinta adalah saat kamu melihatnya, kamu akan berkata, “buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku”.


Di saat orang yang kamu suka menyakitimu, kamu akan marah dan tidak mahu berbicara dengannya.
Di saat orang yang kamu sayang menyakitimu, kamu akan menangis.
Di saat orang yang kamu cintai menyakitimu, kamu akan berkata, “tak mengapa, dia hanya tak tahu apa yang dia lakukan”.


Di saat kamu suka padanya, kamu akan memaksanya untuk menyukaimu.
Di saat kamu sayang padanya, kamu akan membiarkannya memilih.
Di saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu menantinya dengan setia dan tulus.



Suka adalah hal yang menuntut, Sayang adalah hal yang memberi dan menerima dan Cinta adalah hal yang memberi dengan rela.

p/s: credit tuk JOELIPAN@gempak.org
BACA LAGI- Suka Sayang Cinta

Wedding Jokes - Lines by the Famous

The best way to get most husbands to do something is to suggest that perhaps they're too old to do it. (Ann Bancroft)

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewellery. (Rita Rudner)

Keep your eyes wide open before the wedding, half shut afterwards.(Benjamin Franklin)

By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher.(Socrates)

A husband is like a fire, he goes out when unattended. (Evan Esar)

My wife dresses to kill. She cooks the same way. (Henny Youngman)

My wife and I were happy for twenty years. Then we met. (Rodney Dangerfield)

A good wife always forgives her husband when she's wrong. (Milton Berle)

I was married by a judge. I should have asked for a jury. (George Burns)

I bought my wife a new car. She called and said, 'There's water in the carburetor'. I said, 'Where's the car?' She said, 'In the lake'. (Henny Youngman)

I love being married. It's so great to find that one special person you want to annoy for the rest of your life. (Rita Rudner)

Never go to bed mad. Stay up and fight. (Phyllis Diller)

All marriages are mixed marriages. (Chantal Saperstein)

There's only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I'll get married again. (Clint Eastwood)

The secret of a happy marriage remains a secret. (Henny Youngman) 
BACA LAGI- Wedding Jokes - Lines by the Famous

Old Age is a Gift - I have decided

I am now, probably for the first time in my life, the person I have always wanted to be. Oh, not my body! I sometime despair over my body - the wrinkles, the baggy eyes, and the sagging butt. And often I am taken aback by that old person that lives in my mirror, but I don't agonize over those things for long.

I would never trade my amazing friends, my wonderful life, my loving family for less gray hair or a flatter belly. As I've aged, I've become more kind to myself, and less critical of myself. I've become my own friend. I don't chide myself for eating that extra cookie, or for not making my bed, or for buying that silly cement gecko that I didn't need, but looks so avant-garde on my patio. I am entitled to overeat, to be messy, to be extravagant. I have seen too many dear friends leave this world too soon; before they understood the great freedom that comes with aging.

Whose business is it if I choose to read or play on the computer until 4 am, and sleep until noon?  I will dance with myself to those wonderful tunes of the 60's, and if I, at the same time, wish to weep over a lost love.. I will I will walk the beach in a swim suit that is stretched over a bulging body, and will dive into the waves with abandon if I choose to, despite the pitying glances from the bikini set. They, too, will get old!
I know I am sometimes forgetful. But there again, some of life is just as well forgotten, and I eventually remember the important things.

Sure, over the years my heart has been broken. How can your heart not break when you lose a loved one, or when a child suffers, or even when a beloved pet gets hit by a car? But broken hearts are what give us strength and understanding and compassion. A heart never broken is pristine and sterile and will never know the joy of being imperfect.

I am so blessed to have lived long enough to have my hair turn gray, and to have my youthful laughs be forever etched into deep grooves on my face. So many have never laughed, and so many have died before their hair could turn silver. I can say 'no', and mean it. I can say 'yes', and mean it.

As you get older, it is easier to be positive. You care less about what other people think. I don't question myself anymore. I've even earned the right to be wrong.

So, to answer your question, I like being old. It has set me free. I like the person I have become. I am not going to live forever, but while I am still here, I will not waste time lamenting what could have been, or worrying about what will be. And I shall eat dessert every single day.

Today, I wish you a day of ordinary miracles.


BACA LAGI- Old Age is a Gift - I have decided

Distinguishing Male and Female

A women came home to find her retired husband waving a rolled up newspaper round his head.

Wife: What are you doing dear?
Husband: Swatting flies - I got 3 males and 2 females.
Wife: How do you know which gender they were?
Husband: Easy - 3 were on the beer, and the other 2 were on the phone.
BACA LAGI- Distinguishing Male and Female

Hoobastank - The Reason and Same Direction

Seriously aku  suka style diorg nie....
2 lagu
2 video clip
1 cerita 2 episod
memang best....



BACA LAGI- Hoobastank - The Reason and Same Direction

Stutter

A young man asks for directions to a woman, 

"Ex-xx-xx-cu-usss-sse mm-mee mmm-mad-madam, ccc-cccoouulld yyy-yyo-you tell mm-mee wh-eeree th-th-the Cc-cliif-foord ssst-st-st-tuuut-terrr-ing sc-sc-school -is?" (Excuse me madam, could you tell me where the Clifford stuttering school is?)

"Why? You stutter so well!"
BACA LAGI- Stutter

Cannibal and self-catering

A cannibal comes back from holiday and meets a friend in a pub.


"How was it?" the friends ask
"Great!" he replied.
"So, how come you got one leg missing?"
"It was self-catering...."
BACA LAGI- Cannibal and self-catering

The World Cup trivia


World Cup trophy

The original World Cup trophy was made from gold-plated sterling silver. During World War 2, FIFA vice-president Ottorino Barassi, put the trophy in a shoebox under his bed to hide it from Germany occupying troop. 2 decades later, in March 1966, the trophy was stolen before the World Cup in England, but found under ahedge a week later. In 1970, Brazil took permanent possession of the trophy after their 3rd World Cup win. It was stolen in1983 and never recovered. The current solid gold trophy is held by winner until the next tournament; they then receive gold-plated replica



Maradona 'Hand of God'

Most miraculous moment of World Cup tournament. This happened during 1986 World Cup, Argentina VS England. Argenina win 2-1 with 2 goal from Maradona; whish is 1 from the infamous 'Hand of God'. Even a gazillions of eyes watch it live or via tele, thousands of camera aim and capture the moment, but none can really sure either Maredona touch the ball or not. But with the touch, Argentina win the World Cup that year. Later, Maradona admit that he really touch the ball, but never regret about it.



The fastest goal

The fastest goal in World Cup history was scored by Hakan Sukur (9/Turkey) in 11 seconds in World Cup 2002 against Korea.


Zidane and red card

In 3 World Cup tournament, Frenchmen Zinadine Zidane receive 4 yellow card and 2 red card.





Zidane headbutted Metarazzi

During final match World Cup 2006, Italy against French, Zidane headbutt Metarazzi. Zidane was then red carded and rule out of the field. Later Italy defeat the French and win the tournament. Zidane said he would never apologise to Metarazzi for the blow.



Pele

Brazil's Pele become the youngest person to score goal during the World Cup when he put one past the host nation's goalkeeper in 1958 tournament in Sweden. Brazil beat Sweden 5-2 and took the trophy home.
BACA LAGI- The World Cup trivia

Germany shows Argentina the exit


Maybe belum lmbt lagi aku nk congrats Germany sbab kalahkan Argentina 4-0
It's no miracle. tp mmg x expectArgentina xdpt score langsung.....
Well, that's football....game still on untill the finishing whistle is blown

Enjoy sdikit Highlights dr game Germany VS Argentina

BACA LAGI- Germany shows Argentina the exit

Green and Black

BACA LAGI- Green and Black
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts