Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Lamaran Perkahwinan @ Marriage Proposal


Lamaran Perkahwinan @ Marriage Proposal mungkin ungkapan untuk mereka yang matang dan sudah sedia menggalas tanggungjawap lagi besar dari yang sedia ada. No offense, tapi perkahwinan bukan masa bersuka-ria sahaja. Macam2 benda baru dan yang tak pernah explore akan kita tahu bila sudah berkahwin...

Tapi, Al-Fikr memang tak nak crite banyak pasal perkahwinan. Sebab, ia subjek yang luas dan banyak hujahan pakar yang perlu diteliti dan dikaji supaya simpulan pendapat itu tidak detour ke jalan lain....So, apakah cara melamar yang best? Bila? Dan bagaimana?

Makan romantik? (Romantic dinner)
Perjumpaan keluarga dan terus melamar dihadapan keluarga?
Temujanji biasa dan idea nak melamar datang secara random? (I love this one....Random)
Vacation?
Time tengok wayang?

So, ini ada 1 cerita (cecite, cecite) yang berlaku di negara barat yang memang banyak idea random dan kadang2 merapu....
Kisah lamaran yang dibuat dalam iklan TV (Nice....) oleh David Jones kepada kekasihnya, Dee Horton. (sumber asal sini) Jones ada inform GF die tuk tngok TV 1 hari. Dia cakap die jadi superhero dalam 1 iklan TV. So Horton, tngok r TV. Mana tau yang target tuk iklan tu adalah Horton sendiri. Dalam iklan tu Jones cakap "A lot of people say we're living on love, like it's a bad thing." "How about you and I show the world what true love is all about?"
Lepas habis iklan tu Jones datang melamar personally.

Best tak cara aku melamar?


Random betul idea nie. Nak baca lagi detail kisah nie boleh baca kat sini.




0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts