Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Pandai tak bererti tahu segalanya....


Ufff....Hari yang tak best untuk dikenang sepanjang hayat.
Ditegur seorang pak cik yang random2 dijumpai.

Al-Fikr ungkapkan kembali teguran Uncle Random itu  
"Awak orang pandai. Takkan-lah nak kena ajar pe yang nak kena buat. Pe yang awak buat dengan ilmu yang awak ada?Simpan sampai bersawang dalam otak tu?
Nie....Nie awak fikir saya terror ke nak ikut prosedur jer? Cubalah think out of the box sebelum awak bagi ajaran kat orang lain... "

Terkesima sejuta bahasa....
Pe maksud Uncle Random nie sebenarnya?
Ke dia fikir die tak pandai, so orang yang pandai kenalah mengajar dengan sebetul2nya?

OK....Admit yang saya blaja tinggi dah. Tapi Uncle Random saya tak blaja baiki moto macam mekanik yang buat kerja sama 9-10 tahun. Saya bukan chef yang dapat pengiktirafan sampai beratus produser nak produce rancangan saya memasak gulai lemak cili api.

Saya baru 24 tahun. Baru jer nak menapak mengenal dunia nie. Even pandai pun, saya still nak kena blaja lagi. Ilmu itu ada, tapi pengalaman jatuh terduduk, bangun berlari tu tak seberapa. 
OK....Uncle Random, Al-Fikr terima nasihat itu dengan hati tenang, terbuka dan senang. No hard feeling. 

Tapi Uncle Random kena ingat gak, pandai itu tak bererti tahu segalanya. Mekanik power pun kadang2 tak reti nak masak gulai lemak cili api macam Chef terkenal. Chef terkenal lak bukan tahu sangat pasal ubat2 yang doktor bagi kalau dia sakit.

So Uncle Random, kalau kita jumpa lagi....Hope, you can be a better person than today. Same as me, that have become more wise with your random complaint and comment....  XD

Huh....Mane pegi Uncle Random tadi?



1 critique:

RIAN said...

apa la maksud pakcik tu.

mungkin seseorg tu byk ilmu. tapi kurang kemahiran.

huahha, xtw ape yg sy komen. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts