Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Domo-kun, kenapa kamu popular?

Domo-kun....
Siapa tak kenal Domo-kun boleh angkat tangan. Takpe, tak payah malu2 kucing, segan2 hamster....No judgement intended. Tak kenal takpe.
Tapi kalo korang pernah nampak plush toy segi 4 cam  Spongebob, warna coklat, mulut merah, gigi tajam cam gergaji dan mata hitam, sure korang kenal.
Makhluk itulah Domo-kun....

Hello there

Domo-kun yang menjadi kegilaan peminat barangan ganas-ganas-cute.
Domo-kun yang menjadi hiasan dalam kereta.
Domo-kun yang menjadi corak atas baju.
Domo-kun plush toy yang ada dekat atas katil.

Asalnya Domo-kun adalah maskot kepada stesen TV NHK di Jepun. Nama Domo itu lak berasal dari sapaan bahasa Jepun yang bermaksud (lebih kurang) "Hai, apa khabar". Dari maskot yang biasa2, Domo-kun dijadikan siri kartun Stop Motion dibawah arahan Tsuneo Goda. Dah alang2 popular camtu, kenapa tak bawa status popular tu ke cult pula? So macam merchandise Domo-kun mula dipasarkan di Jepun dan worldwide....


Tarian Gelek - Gelak dengan Domo-kun
 
Arrgghh!!Makan Budak!!Silap, makan kucing!!
Print me on shirt, how am I supposed to walk?
They chop my hands, my legs, drill my head and hollow me inside to make a case for their iphone....




0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts