Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Final Detination 5....

Final Destination

Francais filem barat yang memaparkan  kematian, kemalangan itu melingkari hidup sehari-hari manusia. Tapi, seriously time 1st film dulu tak fikir lak yang diorang nak buat sequel lagi dan lagi dan lagi. Sampai yang paling baru, Final Destination 5


 Bermula dengan Precognition (precog/ramalan) kemalangan kapal terbang, watak filem nie berusaha untuk melarikan diri dari mati akibat kemalangan. Tapi kalau dah nama pun manusia, mati itu pasti.... Trend + turutan mangsa kemalangan mengikut tempat duduk dalam kapal terbang yang kelihatan kelakar (serius kelakar).


 Bermula dengan precog kemalangan jalanraya, misi watak adalah untuk mencari permulaan baru a.k.a kelahiran untuk tamatkan rantai kematian. Tapi memang banyak yang mati dan macam2 cara diorang mati. (kemalangan masih nampak logik). 
1 watak asal dari filem 1st: Clear Rivers (Ali Larter)


 Yang ini kes kemalangan ngeri atas roller coaster. Still ikut konsep dari filem 1st; turutan mangsa ikut seat atas roller coaster....Dalam filem nie ada 2 precog: 1 awal filem, 1 akhir filem


Kegilaan kemalangan besar Final Destination memang tak pernah berhenti. Dimulakan dengan precog kemalangan dekat Raceway (litar lumba kereta bulatan macam trek balapan). Filem nie, kemalangan tak dijangka tapi nampak tak logik.... Trend ikut seat diubah menjadi turutan mangsa mati dalam imbasan precog. So kalau orang yang lihat precog tu lupa, bye2 buddy. Juga ada 2 precog kemalangan: 1 awal, 1 tengah filem.



Maklumat awal: Kisah bermula dengan precog kemalangan di atas jambatan....
(Tengok poster promo pun dah tunjuk gambar jambatan)


0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts