Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Awak Single?

Disebuah kedai buku ternama, di shopping mall terkenal, di bandar yang padat.

Gadis: Hi. Awak, tumpang tanya buku **** ada kat mana? Tempat ni besar, penat dah cari. Tak jumpa.
Jejaka: Uurrmmm (Mata pandang orang yang menyapa). Ada dekat....(mata pandang jam dan buku yang dipegang). Takpelah, saya tunjuk.
Gadis: Oo, ok. Thanks. (senyum riang)

Mereka pun berjalan ke arah yang dituju.

Gadis: Sorang je?
Jejaka: Yes. Awak?
Gadis: Dengan kawan. Tapi dia pergi cari barang. So, dia tinggalkan saya kat sini.
Jejaka: Ooo....
Gadis: Kenapa awak sorang2? Awek takde? Awak Single lagi?
Jejaka: Uuuurrmmm....(Awek ni tengah ayat aku ke?) Single. 
Gadis: Ooo....Bestkan. I mean being single.
Jejaka: Boleh tahanlah. Awak, buku yang awak cari tu ada kat rak sana. Ni, ada apa lagi tak?
Gadis: Tak. Tak ada apa dah. Terima kasih yer. (senyum meleret sampai ke telinga)
Jejaka: Sama2.... (apa motif senyuman awek ni?)
Gadis: Ok....Saya selalu datang sini. Selalu gak nampak awak. So, jumpa lagi. (senyum tu tak gugur2 dari bibir)
Jejaka: ....(uff, stalker. Patot senyum memanjang. Ok senyum sedekah) Uurrmm, jumpa lagi.

Mereka pun meneruskan agenda masing2.... TAMAT


Kisah benar yang pernah terjadi pada Al-Fikr.
Perempuan zaman sekarang memang lebih bold & brave. Tapi tak terasa mengada2 ke cakap camtu kat stranger? No hard feeling.... Tapi, wanita lebih ayu & anggun kalau berani & malu bertempat.... (pendapat peribadi)

 No hard feeling....Being single = Less trouble

p/s: Tapi yang menjadi kemusykilan sampai ke saat ini,
camne, die sekali imbas boleh tahu status Al-Fikr.
 Dan kadang2 masih jumpa awek ni, kat tempat sama.

0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts