Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

New Series: Secret Circle


Kepada peminat siri novel The Secret Circle (karya LJ Smith, penulis The Vampire Diaries), behold; sebab siri drama dengan tajuk sama akan menjengah kaca tv Amerika (bagi kita di Malaysia, maybe link2 download yang valid)

Mengikut kalendar CW TV yang akan menyiarkan siri ini, episod pertama akan bersiaran pada 15 September (waktu tempatan). Dan siri ini membariskan pelakon muda. Diulangi, pelakon muda. Dan watak utama Cassie Blake milik Brittany Robertson (Lux Cassidy dalam Life Unexpected).

Al-Fikr tak boleh nak ulas lanjut tentang cerita ni. Tapi, Al-Fikr boleh cakap yang dia berkisar tentang 1 kumpulan manusia dengan power/magik. Dan kalau mengikut trend adaptasi-kepada mereka yang sudah/pernah baca siri novel-maybe akan ada perubahan dari segi watak, jalan cerita dan juga plot. Tapi itu yang best (bagi Al-Fikr). Kenapa nak remake bulat2 dari karya asal? Kita buat remake untukdapatkan feel baru dan juga thrill baru....


Ringkasan cerita Secret Circle (novel) boleh baca sini

Untuk preview siri boleh klik sini
Full cast boleh tengok sini
Untuk spolier dan juga kata pengarah/penulis/pelakon boleh baca sini

p/s: bila dah tengok premiere episode nanti,
Al-Fikr akan review sekali lagi.

0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts