Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK


klik sini kalo nak join

Al-Fikr start berpuasa agak lewat. Umur 8 tahun baru start. Ufff....Lewat tu. Tapi start dari tahun tu sampai sekarang, puasa full. No off day, no sick, no nothing. Syukur Alhamdulillah.

Waktu tu, sahur memang setakat air teh panas, 2 keping biskut meri, air sejuk segelas. Dan sambung tido balik.
Time mula puasa tu dah sekolah. And time tu sekolah sesi petang. So memang malas (bertambah2) nak pergi sekolah time matahari bersinar ceria. Tapi takpe, balik sekolah terus duduk kat meja makan tunggu waktu berbuka. Memang tak fikir pe dah.

Menu kegemaran....Tak tau, sebab apa mama masak, itu yang dimakan. Tapi memang suka kalo ada karipap (curry puff kata omputih). Favourite, dan tak mau share dengan adik2. Memang tamak, bila nampak karipap.


Tapi dah besar ni kan, waktu berbuka, memang menjamu selera sekadar perut berisi je. Bukan takde duit nak makan mewah, tapi kalo perut penuh, rasa malas tu bertambah2. Elok siang mood pergi masjid memuncak sampai cecah puncak Everest, lepas berbuka mood tu dah ke laut. Hilang. So selalu (jadi amalan sejak hidup sendiri) berbuka dengan chicken wing, karipap dan jus. Time sahur pun menu lebih kurang je. Nak makan berat2, lepas tarawih. Tapi memang tak makan banyaklah.



saya sedang puasa dan menunggu waktu berbuka


sumber gambar sini, sini

5 critique:

DaYaH JeLitA said...

nyam nyam sedapnya kepak tuu..huhu..saya join gak segmen ni..jom singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

nikFaTin said...

singgah dr blog encik ben,hehe
erm,..karipap.. wah.best~ :)

FareezVanFillers said...

singgah dan follow hhehehe kalo de mase folo lah ye..hheh
karipap memang besh2

Aku DaN SeSuAtU said...

terliur tengok ...selamat berpuasa

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

anamizu said...

karipap+kepak=gabungan terbaekla time bukak posa..hehe









salam kenal dr cik ana ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts