Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Siapa tahu? - 1st Peak

Sekitar Ogos 2007

"Fuuu....Sejuk gak kat atas nie...."
"The beauty of sneak peek, my friend. Savour it."
"Ko tengok tu, bleh nmpk laut r dr sini....What a majestic sight!"
"Aku dh cakap, dr ko gi jogging kat pantai better ko jogging dlm kampus nie. Dh penat leh naik bngunan2 nie sume. Lg best...."

Badrul@Bad & Salman@Man kelihatan berdiri di atas bahagian bumbung bangunan Kompleks Kuliah. Satu kawasan yg kebiasaannya tiada sesiapa disitu. Tp pg ini mereka naik keatas bumbung selepas berjogging mengelilingi kampus. Mereka melempar pandangan ke arah laut yang berhadapan dengan bengunan itu. Bayu pg yg sejuk menyapa tubuh mereka.

"Ko rse Pak Guard kalo nmpk nie, die kejar kite x?"
" Watpe nk takot? Kata sprinter...."
"Xde r. Just tkot kena black list jer!"
"Xde mne black list tu de. Aku wat bnyk kli dh. Sorang2 jer. Ko r yg 1st aku bawa."
"I'm honored. Jom r turun. Kite gi jogging kat pantai. Aku ada nmpk 2,3 org awek jogging kt pntai."
"Okay..."

Mereka turun dan berlari-lari ank ke arah pagar yg menjadi sempadan kawasan kampus dan kawasan panta Kg. To' Jemba.

Di pantai.....
"Ko tengok tu. Btol r cakap ko....Ada awek jogging kat pantai."
"Ko awek laju r....Keje lain slow jer."

Man mengorak langkah kearah 2 orang gadis yg sedang melakukan rutin senaman ringan di pantai itu.

"Hai! Selamat pagi!"

Gadis yg bertudung biru, dan lebih tinggi dr rakannya menjawap spontan "Hai, Pagi! Jogging juga?"
"Ha'ah! Dr dlm kampus smpai r kat sini...."
"Sorang?" tanya rakan gadis tadi.
"Dgn kawan. Tu dia." Man mengunjuk Bad yg berdiri berhampiran pagar kampus.

"Awak 2 nie students 1st year ke?"
"Ha'ah! Kitorg 1st year course BioD."
"Oooh....BioD. Junior Hafiz r n. Saya Salman, panggil Man, 2nd year Maritim. Yg sana tu Badrul panggil Bad, die bdk Aquaculture."
"Ooo....Farhani. Yang ni kawan saya, Safura. Sori r die x bnyak cakap. Die pemalu sikit. Hehehe...."
Safura yg berdiri di sebelah Farhani menampar bahu rakannya dan mengumam sesuatu yg perlahan....

"Bad! Sini r. Watpe ko kat sane?" Man menjerit memanggl Bad.
" Die mmg cmtu. Nk kenal dgn org, tp malas bercakap. Tp kalo ada topik cakap dgn die, xtau r nk cari suis off die kat mne." Man ketawa sehabis die berkata-kata.....

0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts