Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Siapa Tahu? - 3rd Peak


"Haaah! Pe yg single2 n?"
Salman muncul tiba2. "Man! Tak de pe r....Duduk r!" Badrul menarik kerusi disebelahnya, bangun dari duduknya dan membarikan tempat duduknya kepada Salman. Safura hanya tersenyum menyapa Salman.
"Safura, jgn layan sangat Bad nie. Dia mana pernah serius buat apa2! Main game jer yang dia serius!" Salman duduk disebelah Badrul. Badrul hanya tersengih mendengar kata2 Salman.
"Safura pun fikir camtu gak. Dari tadi kata nk study, tp buku dia biar terbuka jer, bacanya tidak" Safura melirikkan senyum apabila melihat Badrul menarik buku2 yang tebuka dihadapannya. 

Selang 45 minit kemudian

Safura mula mengemas buku dan fail kepunyaanya. "Nak pergi kelas?" tanya Salman
"Ha'ah, ada kelas." Safura bangun dari duduknya "Bad, nie untuk Bad. Kalau ada rezeki kita jumpa lagi." Safura menghulurkan sekeping kertas kepada Badrul. Dia berpaling dan berlalu pergi. Badrul memegang erat kertas pemberian Safura. Perlahan dia membuka lipatan kertas itu dan membaca apa yang tertulis diatasnya:

Safura single lagi.
BTW, Bad nampak cute hari nie.... <3
Safura  01*-3***9**

"Weh, Safura datang sorang jer? Farhani mana?" Salman bertanya. Dia tidak berpaling dari menatap skrin laptopnya.
"Hani ada kelas" Badrul menjawap selamba."Man, ko tau x yg Hani tu ex-dip?" giliran Badrul pula bertanya. 
"Tau, dia ada Diploma Perhutanan. Aku ada tanya dia hari tu. Ko jer yang segan2 nak bercakap hari tu." Salman merujuk kepada pertemuan mereka di pantai tempoh hari.
Badrul hanya mengangguk. Mereka berdua diam, meneruskan kerja masing2.

Brrrrttttt.....Brrrrtttt....
Bunyi getaran telefon bimbit mematikan suasana sunyi diantara mereka berdua.
Badrul mencapai telefon bimbitnya, dan melihat SMS yg masuk.
"Haaah, free pun dia. Berjanggut aku tunggu makhluk nie. Man aku gerak bawah dulu. Jumpa Mira."
"Ok"
****
Di tingkat 1 perpustakaan

Mira Atirah, rakan 1 course dengan Badrul sedang duduk2 didepan sebuah PC diruang digital library. Dia sedang menunggu Badrul untuk menyiapkan assignment bersama. Mira, merupakan seorang gadis yang manis, dengan potongan rambut pendek paras bahu, tidak terlalu tinggi dan berisi, agak pandai dikalangan rakan-rakannya, memang mesra dengan Badrul. Mereka sama berasal dari Melaka. Mira, melemparkan pandangan keluar dinding kaca perpusatakaan, menikmati permandangan laut.
"Ehem! Mira tengok pe tu?"
Mira berpaling dan mendapati Bad sudah menarik kerusi dan duduk disebelahnya.
"View kat sini memang cantikkan. Dah jadi student tahun 2 pun, still xjemu tangok view nie...."
"Emm....Dah r, Bad. Jom settlekan kerja kita nie."
"OK!"

To be continued

0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts