Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Life Under The Electron Microscope


Al-Fikr nak cakap lagi pasal gambar. Kali ini, kamera yang dipasang dekat electron microscope. Bagi mereka2 yang belajar biology, microbiology, microscope nie dah macam barang mainan. Hari2 pegang, hari2 berair mata nak tngok microbe yang super-small, sampai magnify microscope tu dah cecah 100X. 

Tapi dasar manusia tak pernah puaskan, nak gak tengok somethng tu dengan lebih jelas. Mata, memang dah out, confirm tak nampak. So cari r electron microscope....

Microscope yang superb besar dan mahal nie, memang power. Boleh magnify sampel sebesarnya. Even originally, sampel tu cam xde atas slide, tapi lepas tengok guna electron microscope, Maha Suci Allah. Makhluk kecil itu rupanya mempunyai detail yang menarik, kadang2 menakutkan. So, Al-Fikr nak share sebahagian daripada gambar yang hanya dapat dilihat guna electron microscope jer....












p/s: gambar diambil dari sini



0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts