Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Super 8


Dah tengok Super 8. Yay....Filem yang superb dan best.



Cerita yang berkisar  sekumpulan kanak2 yang hidup dalam tahun 1979. Lepas 1 kemalangan keretapi yang - serius - besar dan melampau, pekan tu mula ada kejadian pelik. 
Yang best adalah kanak2 dengan sifat ingin tahu diorang dan juga (spoiler) ada monster dalam filem ni.

Elle Fanning (adik Dakota Fanning aka Jane  dari Twilight)

Muka tak pernah nampak (dari kanan: Riley Griffith, Joel Courtney)

I see dead people....Sorry, I mean; I see good-hearted monster

Polis yang duduk makan2 sambil borak2 kosong (klise tuk mereka yang bosan kerja & hidup)

Memang tak rasa rugilah tengok filem ni. Semua scene ada; sedih, kelakar, suspense....

p/s: gambar ihsan IMDB

0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts