Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

MIchelle Phan, make-up artist yang best dari youtube


Mula2 nak cakap kat sini, Al-Fikr bukan suka bidang make-up, make-over dan yang sekeluarga dengannya. Cuma suka view orang2 yang nama dia kadang2 keluar dekat dalam majalah, blog dan search engine. Macam nama photographer, web-designer, make-up artist, editor,  etc....
Sebab dah suka buat benda macam nie, mestilah nak tahu siapa sebenar pemilik nama nie. So, sebagai manusia 'digital native', Al-Fikr menggunakan sepenuhnya internet untuk kegilaan diri sendiri. Dan, kali ini memperkenalkan Michelle Phan, make-up artist dari youtube.






Michelle Phan nie umur dia 24 (as off April 2011, wah kita sebaya). Awek Vietnam-Amerika ni, amat famous dalam youtube, sebagai self make-up artist. Video youtube dia, just tunjuk cara2 make-up. Ada yang simple, ada yang complex dan ada yang "Eeeii....Boleh buat camtu ke?" (Al-Fikr lelaki, shaving tahulah). Tapi tengok dia buat make-up tu sendiri yang susah nak caye tu (Arrrgghhh....Sewel, susah tu). Kalo korang tak caye, tengok video bawah nie. Nie, Michelle wat mata Lady Gaga dalam klip Bad Romance. Memang sewel, kalau wat tak tahu jadi camne, tapi dia buat jadi pulak....


Kalau korang buat.....Jadi mata Po, Kung Fu Panda....


Nak tahu lebih2 lagi pasal Michelle Phan boleh open site dekat  michellephan.com, bleh tangok kat youtube die and facebook.


0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts