Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Actions, Consequences, Risks

I quote someone " Umur awal 20-an adalah waktu prime untuk manusia. Mereka sudah ada asas ilmu yang diperlukan untuk menimba pengalaman di laman yang lebih luas."

Kata2 itu memang best untuk dijadikan ingatan. Ia mengingatkan tentang luasnya dunia, dan setiap pelosok yang ada adlah untuk diteroka....

Quote again "Orang muda, kamu tiada keinginan nak melihat dunia yang lebih luas?"

Pertanyaan yang best. Kalau ditanya kepada Al-Fikr, jawapannya sudah jelas. YES, I DO....
If only our action in this world have no consequences....(Bunyi macam alasan)

Dalam zaman sekarang nie, semua orang berharap macam tu. Take action, no consequences. 

But, reality is a f**king retard b***h. No offense. but it is true. You take a leap, you face a various probability of consequences....

Tapi kadang2 untuk terus hidup tanpa kekesalan, kita kena berani ambil risiko. Even the risk will grip our breath to the very last moment.

2 quote diatas, mengingatkan Al-Fikr betapa suatu masa dulu Al-Fikr menyimpan impian untuk mengembara. Nak tengok matahari terbit, terbenam dari tempat yang berbeza. Nak tengok banyak benda dari seluruh dunia. Dan kalau nak buat semua tu, kenalah time muda belia dan bertenaga. Kalau nak tunggu time dah retired, baik tak payah. 




0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts