Thanks for viewing my BLOG
Entry dibawah snap 'TALES', 'ABOUT', 'MUMBLING', 'NUKILAN HATI' adalah hak cipta terpelihara dan tidak boleh diulang cetak dimana-mana tanpa kebenaran bertulis Al-Fikr.

Review filem out of context yang meletop boleh baca kat Movie
Al-Fikr juga suka tengok Drama Amerika
Boleh tonton/dengar lagu kegemaran Al-Fikr di Playlist dan Song

Al-Fikr suka Aprillia Shiver 750.

Save You.... Can I?

Apabila konvoi kemanusiaan dari serata dunia ke Gaza kena serang hari tu, ramai yang melaungkan kata2 kecaman terhadap Israel. Terfikir seketika aku kenapa sebelum ni Palestin kena serang besar-besaran takde sape nak amik peduli? Mungkin serangan kat konvoi tu berlaku kat International Sea kot, tu pasal ramai bising. Tak pun ada rakyat diorang atas kapal tu, tu pasal meradnag tak sudah2. Tapi ape pun benda ni dah jadi agenda antarabangsa; EU dah bising, UN dah sedia amik tindakan, OIC cakap nk adakan meeting dalam masa terdekat nie....Memang best tengok keadaan camnie, cam Makluk biru filem avatar tu ( time diorg kumpul tribe nak berperang dgn alien = manusia).

Itu dari bright side. How about the other side? Mampu ke kecaman sedunia nie menundukkan keangkuhan Israel? Adakah diorg nie nak stop? Or dunia sekadar membisikkan angin ke telinga mereka?

Just untuk tatapan semua tentang perlakuan mereka di dunia ini.







Dan peringatan kepada Israel 


Black+White: Zaman Nazi/ Color: Zaman sekarang

Ingatlah apa yang pernah terjadi kepada kamu semua suatu ketika dahulu. Kamu dibunuh bukan kerana kamu bodoh dan tidak berguna. Tetapi kamu dibunuh kerana sikap kamu yang memntingkan puak sendiri, memandang rendah yang lain, beranggapan diri kamu lebih agung dari yang lain, mengaut rezeki dgn cara yang haram dan berbagai lagi kekejian yang kamu lakukan.

Untuk umat Islam pula jangan jadi macam gambar dibawah.



Bangkitlah




p/s: lagu untuk mereka dari seluruh dunia yang tidak mampu menolong....memang menyedihkan, tapi seekor semut takkan boleh menelan puting beliung yang mengganas.....

0 critique:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pembaca Blog Al-Fikr

 

Browse

Happy Hour

Page Rank Checker
Join 4Shared Now!

Popular Posts